visie

HIK ontwerpt en realiseert publieke binnen- en buitenruimtes. We zijn realistische dromers. Betrokken, nieuwsgierig en met oog voor esthetiek realiseren en communiceren we functionele oplossingen. We zijn flexibele doorzetters die met lef projecten van A tot Z neerzetten.

WIJ DROMEN, VISUALISEREN EN REALISEREN

Werk

Ons werk is multidisciplinair en divers. Met een open houding verbeelden, organiseren en bouwen we maatwerk dat past in de maatschappelijke context. We werken in opdracht en nemen zelf initiatief. We zijn de schakel tussen opdrachtgever en eindgebruiker. Op heldere, innovatieve wijze werken wij aan kleine en grote ruimtelijke vraagstukken. Zo transformeren we elke opdracht met humor, energie en doorzettingsvermogen tot iets waar mensen blij van worden en zich thuis bij voelen.

Diensten

Creatieve projectontwikkeling

We transformeren leegstaande of gedateerde gebouwen en terreinen. We zijn durvers die verrassende invullingen bedenken en nieuwe gebruikers aanspreken. Ook als het gaat om financiering en afwerking zijn we realistisch, waardoor plannen daadwerkelijk snel van start kunnen gaan. We werken samen met partijen die zich al bewezen hebben in projectontwikkeling ‘nieuwe stijl’: waar voor gebruikers plek is voor eigen invulling en het grote geheel goed geregeld is.

Urban design

HIK ontwerpt en realiseert unieke openbare ruimtes. We ontwikkelen concepten, organiseren brainstorm sessies en visualiseren onze ideeën. Vervolgens maken we werktekeningen, contracteren we aannemers en managen de bouwperiode. Ook na oplevering blijven we betrokken en kunnen we een deel van het onderhoud op ons nemen. We hebben een groot netwerk van leveranciers en, waar nodig, adviseurs.

Interieur design

We ontwerpen en maken tijdelijke en permanente interieur-oplossingen. HIK ontwikkelt ruimtelijke concepten die verrassen en mensen verbinden. We maken moodboards, geven materiaal-, kleur- en verlichtingsadvies en maken 2D- en 3D-visualisaties van het ontwerp. Daarnaast contracteren we onderaannemers en maken we realistische bouwplanningen. Ook steken we graag zelf de handen uit de mouwen door op locatie de puntjes op de i te zetten en het ontwerp helemaal af te maken.

Communicatie

We ontwerpen logo’s, illustraties, flyers, filmpjes, huisstijlen en andere on- en offline communicatiemiddelen. Ook maken we websites. Vaak zijn de communicatiemiddelen onderdeel van een groter project en vormen deze bijvoorbeeld de branding van een nieuwe binnen of buitenruimte.

Evenementen

HIK ziet evenementen als tijdelijke publieke ruimtes waar de bezoeker een ervaring op kan doen. Zo organiseren we openingen, openluchtconcerten als spin-off van een openbare ruimte en festivals. We doen de art direction, productie en communicatie. Ook kennen wij de weg binnen de strikte regelgeving en vergunningseisen, een belangrijk onderdeel van een evenement of activiteit. En misschien nog wel het belangrijkste: wij weten sfeer te maken door een doelgerichte branding en verrassende aankleding van het evenement.