Scharlakendreef

Samen met leden van de bewonerscommissie Scharlakendreef, Hans Struylaert van Portaal en Mieke Boeschoten van het wijkbureau Overvecht is er een keuze gemaakt uit allerhande historische afbeeldingen die zijn opgestuurd door de bewoners van Overvecht. Uiteindelijk zijn er 2 foto’s als meest geschikt voor de gevel verkozen door de flatbewoners.
De geveldoeken zorgen voor een blik in het verleden. De Scharlakendreef is nu een plek waar de geschiedenis van de wijk en de huidige omgeving samenkomen.
De doeken dienen niet alleen een esthetisch doel, maar helpen wijkbewoners en hun bezoekers zich ook beter te oriënteren in ‘doolhof Overvecht’. Al van verre is het geveldoek aan de Scharlakendreef te zien. Voortaan weet iedereen waar je woont als je zegt: “ik woon in de flat met de foto van hoe het hier vroeger was”. Dankzij de fotoverkiezing begin 2010 en het onthullingsfeest van 11 juni zijn de bewoners ook dichter bij elkaar gebracht. Het leven in een portiekflat nodigt niet uit tot intensieve burencontacten, maar deze activiteiten hebben veel bewoners toch naar buiten gelokt en zo met elkaar in contact gebracht.

Concept: Hik Ontwerpers
Locatie: Utrecht
Met dank aan: BWC Scharlakendreef , Wijkbureau Overvecht,
Status: 2010 Uitgevoerd

Comments are closed.