Amsterdam Golf

Een ontwerp voor een in het oog springend en vernieuwend Stadionplein. Dat als entree dient voor één van de voornaamste toegangswegen van Amsterdam.

‘Het Stadionplein is een grote parkeerplek. Een grijze massa. Het is een plein wat niet wordt ervaren, je rijdt er voorbij.
Met dit ontwerp is een dynamische ruimte gecreeerd, zonder dat de grote ruimte van het stadionplein wordt opgedeelt, de bedoeling dat de ervaring van ruimte wordt behouden en zelfs versterkt.
Door de ‘Golf’; een glooiend veld, dat als ’t ware over het bestaande plein wordt heen gelegd. Ontstaat er een groene entree. Door de glooiing zal je op het plein het verkeer minder gaan ervaren. Onder het glooiiende veld is er plaats voor winkels en parkeren .
Ontwerp: Henk Verhagen
Realisatie: Henk Verhagen
Locatie: Amsterdam
Status: Expositie Amsterdam/ Utrecht

Comments are closed.