Rabobank Dichtbij Huis


De Rabobank Utrecht schreef in begin van de zomer 2013 een  pitch uit over het zichtbaar en tastbaar maken van de coöperatieve identiteit van de Rabobank.
Ons concept ‘Rabobank Dichtbij Huis’ was het winnende ontwerp.

Het Rabobank filiaal aan de Kanaalstraat heeft een unieke huiselijke sfeer gekregen. Een huiskamer met meubels inclusief bank in de bank! In de meubels zitten allerlei educatieve middelen geïntegreerd. De bank wordt hierdoor weer toegankelijk en jong en oud vindt hun weg alsof ze ‘thuis zijn’.
Ook  zijn er een aantal opdracht uitgeschreven bestemd voor de ondernemers uit de wijk, waardoor deze zelf aan het interieur mee hebben gewerk. Niet alleen door het daadwerkelijk bouwen van een deel van de meubels, maar ook door zichzelf en hun diensten te presenteren op de wanden.

Hieronder de tekst van de Rabobank:

Op zaterdag 8 februari opende Rabobank Utrecht het Rabobank Dichtbij Huis, midden in de wijk Lombok. Het is een nieuwe invulling van de voormalige Rabobank vestiging aan de Kanaalstraat 196 in Utrecht.

Door de toename van virtueel bankieren en het aantal online diensten, neemt het bezoek aan de vestigingen van de bank fors af. Wel is er nog een grote behoefte aan het opnemen of storten van contant geld. Vandaar dat de Rabobank vestiging in Lombok omgebouwd is tot een cashcenter. Een concept dat minder ruimte in beslag neemt. Samen met de ledenraad, bewoners en ondernemers uit Lombok, heeft Rabobank Utrecht  invulling geven aan de vrije ruimte die hierdoor ontstond. Het resultaat is het Rabobank Dichtbij Huis; een cashcentrum en een centrum voor financiële educatie in één.

Klanten en buurtbewoners kunnen hier op een laagdrempelige manier van alles bekijken, proberen en leren. Voor kinderen is bijvoorbeeld een speciale plek ingericht om op een speelse manier te leren omgaan met geld. Daarnaast organiseert Rabobank Utrecht samen met haar partners en mensen uit de wijk voorlichtingsactiviteiten op het gebied van financiën.

Opdrachtgever: Rabobank Utrecht
Ontwerp: HIK Ontwerpers
Partners:  Ben Kraan Architecten, Schaalwerk, Luc Schoenmakers
Locatie: Utrecht
Status: afgerond in 2014

Comments are closed.