Overdreven Festival 2013

 

Op 22 juni, de eerste dag van de zomer, beleefde het Overdreven Festival haar apotheose in Overvecht. Na een succesvolle editie in 2012, werd gedurende het midzomerweekend van 2013 de Cultuurstrip opnieuw omgetoverd tot overdreven festivalterrein.

Het festival biedt een podium aan de beste lokale bands en DJ’s, ondersteund door reeds gevestigde bands uit de Domstad. Door deze creatieve synthese ontstond een unieke sfeer en eclectisch Utrechts geluid.

Het festival wordt voortgebracht door een omvangrijk netwerk van verschillende kunstenaars, vormgevers en muzikanten. Ook wordt op het gebied van media en eventmanagement hulp ingeroepen van Utrechtse studenten.

Met een combinatie van professionals en vrijwilligers wordt gestreefd naar kruisbestuiving en talentontwikkeling.

Buiten dat het festival overloopt van muziek en creativiteit, is er de boodschap: ‘Totaal Lokaal’.
Dat betekent dat er wordt gestreefd om alles wat je op het festival tegenkomt, uit Overvecht en omstreken te halen. Doordat alles Totaal Lokaal is georiënteerd zijn niet alleen de artiesten, maar ook de ondernemers uit de wijk aanwezig. De acts, aankleding, kunstenaars, heerlijke biologische hapjes en drankjes, beveiliging, materieel en zelfs het bier komt uit Utrecht!


Comments are closed.