Kunstproject Bornsche Maten


Een visuele verbinding tussen het oude en nieuwe Borne door middel van spiegels.
Borne breidt uit. Een nieuw stuk land wordt omgetoverd tot een woonwijk. Het park dat tussen deze twee delen ontstaat verbindt de geschiedenis met het heden.
Tijdens het bedenken van een kunstwerk voor de Bornsche Maten dachten we niet direct aan het leggen van een letterlijke verbinding tussen Nieuw Borne en Oud Borne, maar eerder aan een visuele verbinding tussen de twee delen van het dorp, zijn directe omgeving en bewoners.
In plaats van de gebruikelijke routeaanduidingen (paaltjes, borden, pijlen, etc.) leidt de omgeving zelf de bezoeker naar het park en hoofdobject.
Het concept van HIK Ontwerpers werd door de gemeente Borne verkozen tot 1 van de 3 beste ideeën.

Concept: Hik Ontwerpers
In opdracht van: Gemeente Borne
Jaar van Ontwerp: 2012
Partner: Lukas van Santvoort
Status: niet uitgevoerd

Comments are closed.